V médiích

Nejsme proti očkování. Chceme, aby si rodiče mohli vybrat, říká Martina Suchánková

S předsedkyní neziskové organizace Rozalio o tom, proč by se rodiče měli o vakcínách více informovat a proč by jim lékaři měli vycházet vstříc

Autor: Milada Kadeřábková, FLOWEE

„Nemyslím si, že očkování je primárně nebezpečné. Na druhé straně ani rizika nejsou zanedbatelná, bohužel lékaři je často podceňují a v tom vidím největší problém,“ říká Martina Suchánková ze spolku Rozalio, který usiluje o dobrovolný systém očkování a dostatečnou informovanost o rizicích, která u nás stále chybí.

Na Martině se mi nejvíc líbí, že není žádná extremistka, emočně nevydírá a netvrdí, že zná tu nejlepší cestu. Vše naopak dokáže brát s nadhledem a city dává stranou, přestože sama je také matka a osudy dětí, které po očkování utrpěly těžké následky, jí nejsou lhostejné. „Podle svých zkušeností si troufám říct, že tři čtvrtiny negativních reakcí na očkování jsou zbytečné jen proto, že nejsme opatrní. Lékaři mají informace, že očkování je bezpečné a nežádoucí účinky téměř nejsou. Což není pravda,“ vykládá maminka tří dětí, která si náročným rozhodováním ohledně očkování také prošla.

Celý článek si můžete přečíst ZDE.