Vaše příběhy a úvahy

Povinné neznamená nejlepší – příběh druhý

I když jsme očkování nedůvěřovali, doufali jsme, že izopatické ošetření pomůže předejít případné reakci. Po první dávce Hexacimy ve čtyřech měsících však dcera tři hodiny plakala a nešla utišit, zvracela, odmítala kojení. Při teplotě 39 °C jsem dle doporučení lékařky podala Paralen. Objevila se mírná hypotonie, kdy dcera přestala hezky zvedat hlavičku. Do té doby v noci spinkala a budila se jen jednou, cca do týdne po očkování se začala v noci budit dvakrát.

Před očkováním druhé dávky Hexacimy v pátém měsíci věku jsme lékařku upozornili, že dcera má rýmu a kašel, na což odvětila, cituji: „To bychom nemohli očkovat nikdy…“ Po tom očkování dcera plakala sedm hodin a nešla utišit. Při teplotě 39 °C jsme opět podali Paralen. Opakovaně zvracela, zhruba pět dní byla divná, mírně apatická. Od páté noci se začala budit co 10 minut. Trvalo to asi 2,5 měsíce do detoxikace kurkumou a první vyšší teploty u nachlazení.
Na šest měsíců se nám přestala úplně otáčet, objevil se jí ošklivý krvavý ekzém na hrudníku a předloktí. Tři týdny rovněž obracela oči v sloup, což naštěstí samo ustalo. Často se také na dlouhou dobu „zahleděla do prázdna” a velice pomalu to vyprchávalo. Měla zácpu a začala odmítat příkrmy.
Další očkování jsme na základě reakcí a špatného zdravotního stavu odmítli, lékařka doporučovala očkovat dál.

Na Zdravotním ústavu ve Zbraslavi mě informovali o možnostech odložení očkování a o tom, že je možné běžně začít později. Naše tehdejší lékařka však dělala scény i u odkladu na 4. měsíc a tvrdila, že svoje vnuky očkovala od 3. měsíce a vše bylo v pořádku. Po nahlášení nežádoucích účinků po očkování první dávky mi na mnou uvedené příznaky (vysoká teplota, zvláštní chování a pláč) odvětila, že je to normální. To, že by dcera mohla po aplikaci vakcíny zvracet, popřela slovy „to se neděje”, a to i přesto, že je tento nežádoucí účinek uveden v příbalovém letáku. Tvrdila, že za celou svou praxi (cca 35 let) se ještě nesetkala s jinou reakcí na očkování než teplotou. Ihned mi ale vyjmenovala úmrtí dětí, které nebyly očkované v posledním roce. Když jsme se zeptali alespoň na možnost odložení další dávky, udělala šílenou scénu, které jsme s partnerem jen mlčky přihlíželi. Lítala po ordinaci, házela věcmi, přehrabovala se na stole a křičela, že už ji to nebaví pořád někomu něco vysvětlovat.

Dcera má dnes ADHD, je výrazně hyperaktivní, má záchvaty vzteku a agrese, přetrvává u ní nespavost, úzkosti a deprese. Trpí také potravinovými alergiemi, ekzémy, seboreou ve vlasech. 
S dcerou musíme být vlastně non stop, protože je opravdu náročné se o ni starat tak, aby si neublížila. Často se i bije do hlavy nebo do nohy, a to ve chvíli, kdy se necítí komfortně. Případně bije nás. Často křičí, když má špatný den. Ne, že by plakala nebo na někoho křičela, ona prostě křičí sama o sobě.
Do školky ji dát nemůžu nejen proto, že by nám ji nevzali pro nedoočkovanost, ale i proto, že by takový kolektiv nezvládla. Jinak je to velice milé, chytré, starostlivé a troufám si říct i krásné stvoření 🙂

Dcera byla zařazena na SÚKLu do studie zkoumající narušení psychomotorického vývoje, která byla zatím bohužel pozastavena.

V očkovacím centru bylo doporučeno očkovat dceru proti tetanu, kde údajně nejsou ŽÁDNÉ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY vedoucí k poruchám chování a ani dokonce ŽÁDNÉ jiné neurologické ani teplotní reakce. Přestože jsem uvedla, že jak moje máma, tak tchýně měly těžkou reakci na tetanovku – několikadenní  vysokou horečku, bolestivý otok a nehybnost ruky skoro 2 týdny. Člověk jenom žasne, co jsou dnes lékaři schopni riskovat a tvrdit. Chápu, že (snad) nemají reakce na malém vzorku pacientů, ale jak mohou zaručit, že ji znovu nebude mít moje dcera. Stejně jako naše první pediatrička, která říkala, že za 40 let praxe nemělo očkování žádné nežádoucí účinky, než jen zvýšenou teplotu. Dokonce popřela i zvracení jako vedlejší účinek a všechny ostatní kromě zvýšené teploty.

Maminka Michala

Tato matka vyčíslila i léčbu vedlejších účinků očkování:
Když pominu finančně nevyčíslitelnou újmu na zdraví, nevyspání, stres, tak za 3 roky odhadem:
1. Autopatické ošetření: 2000,-
2. Homeopat plus čas a cesta a nenapracované hodiny otce: 10 000,-
3. EAV ošetření a vyšetření, kontroly a Joalis kapky, včetně nenapracovaných hodin otce:  17 000,-
4. Schüslerovy soli: 1500,-
5. Bachovy esence: 1500,-
6. Čas strávený po lékařích, v očkovací centru, benzín a nenapracované hodiny otce: 20 000,-
7. Další přípravky jako je Pediakid na uklidnění a usínání, mazání na brutální ekzémy a speciální kosmetika, další sirupy a vitamíny – cca 20 000,-
7. Nedokážu vyčíslit měsíce hledání a tápání a měsíce utrpení. Každopádně finanční újma obrovská. Být pořád v noci vzhůru, nemoci být schopný fungovat přes den. Já vám to nemůžu ani říct. To je určitě víc než desítky tisíc, možná víc za veškerý další servis a s tím spojené věci, jakože si nemáte ani čas vyčistit zuby, zdravotní potíže moje s tím spojené – nevyčíslitelné.
8. Pracovala jsem v IT jako ředitelka projektu se slušným platem. Teď by to byla utopie se vrátit. Tedy velký ušlý zisk.
9. Dceru můžu dát jen do soukromé školky a kvůli navrhované novele možná ani tam ne. To jsou další výdaje a komplikace.

TENTO PŘÍBĚH UKAZUJE, JAK FUNGUJE REPRESIVNÍ SYSTÉM OČKOVÁNÍ. ZAPOJTE SE DO LEGISLATIVNÍCH ZMĚN. VÍCE INFO ZDE

Příběh převzat z brožur Jak zasáhl systém očkování do života některých rodin. Byl zkrácen a doplněn o aktuální stav.https://rozalio.cz/brozury-s-pribehy