Vaše příběhy a úvahy

Povinné neznamená nejlepší – příběh devátý

Dceru Lenku jsme poprvé nechali očkovat v necelých čtyřech měsících věku hexavakcínou  a po 14 dnech jsme dali i očkování proti pneumokokům.
Brzy po očkování se dcera začala v noci často budit. Souběžně se v této době začaly ve stolici objevovat krvavé nitky, zjišťovala jsem, co by to mohlo být, snad alergie na mléko, které kojící matka pije. Do té doby dcerka prospívala a spala dobře, v noci se budila standardně jen na kojení.
Po měsíci jsme šli na druhou dávku hexavakcíny. Nahlásila jsem krev ve stolici, lékařka netušila, oč se jedná, uvažovala nad zácpou (dcera byla plně kojena), druhou dávku hexy naočkovala, na vyšetření nás nikam neposlala.


Týden po očkování se u dcery projevil zánět v pochvě a byla léčena na dětské gynekologii.
Časté noční buzení pokračovalo, stále nás nenapadlo, že by její problémy mohly být následek očkování. Po třetí hexavakcíně opět zánět v pochvě, následovala silná střevní viróza a nově se objevil atopický ekzém. Noční buzení gradovalo, netuším kolikrát za noc se dcera vzbudila – snad i patnáctkrát. Někdy jsem měla pocit, že jsem více vzhůru, než kolik jsem toho naspala. Byli jsme zoufalí a vyčerpaní. Dcerka měla také velké problémy s vyprazdňováním a byla často nachlazená.

Nebylo pochyb, že se stalo něco špatného. To už jsem si začala události spojovat a sama zjišťovat informace o očkování a jeho možných negativních účincích. Bohužel již bylo pozdě, svoji dceru jsem před špatným systémem povinného očkování neochránila. Paní doktorka (nyní již v důchodu), která snad příbalový leták nikdy nečetla a vždy nám tvrdila, že se za celou dobu své praxe nesetkala s jediným případem nežádoucí reakce, pravděpodobně ani reakci mé dcery nikdy SÚKLu (Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv) nenahlásila.

V očkování jsme pokračovat nechtěli, ale chtěli jsme zjistit, co se stalo, proč má dcera problémy se spánkem. Navštívili jsme neurologa a troufli si říct, že dceřiny problémy jsou zřejmě následek očkování. Pan doktor se rozzuřil a konstatoval, že je na dítěti vidět, že to nemá v hlavě v pořádku a že by se podíval, kdo je u nás v rodině rapl. Vyšetření završil tím, když řekl, že dceru by v minulosti sežral predátor, ale nyní ji tak leda přejede auto.

Kontraindikaci k očkování jsme nedostali, do školky kvůli nedokončenému očkování Leničku tedy nevzali.

Dcera, nyní téměř sedmiletá, se v noci budí stále, naštěstí již méně často, než když byla batole, ale i tak je to náročné. Nikdy nevím, jestli večer dokončím svoji rozdělanou práci, dodívám se na film, odpočinu si… Dítě usne a zanedlouho již stojí za vámi, že ho máte jít uspat, a tak je to i několikrát za večer.

Mám pocit, že ať se po očkování děje cokoliv, tak to podle odborníků nikdy s tímto nesouvisí a z rodičů se dělají hlupáci.

Maminka Alice

TENTO PŘÍBĚH UKAZUJE, JAK FUNGUJE REPRESIVNÍ SYSTÉM OČKOVÁNÍ V ČR. ZAPOJTE SE DO LEGISLATIVNÍCH ZMĚN. VÍCE INFO ZDE